Wat is Reiki?

Het valt niet mee om een beschrijving te geven van Reiki waar elke beoefenaar het mee eens is. Dat zul je misschien zelf al gemerkt hebben als je op "Reiki" gegoogled hebt. De een beschrijft het in een zware spirituele context, terwijl de ander het een leuk ontspanningsdingetje vindt. Voor mij zit Reiki daar tussenin. Mijn beeld van Reiki in acht vragen:

Hoe werkt Reiki?

Reiki maakt gebruik van een energieveld dat overal om ons heen aanwezig is. Wie Reiki beheerst heeft in feite geleerd om die energie naar de mens te leiden. Daar zorgt de energie ervoor dat zaken die in onbalans zijn worden hersteld.

Hoe wordt die energie naar het lichaam geleid?

Door de handen op belangrijke posities op het lichaam te plaatsen en daarbij gebaren te maken die de energiedoorstroom bevorderen. Ook het uitspreken van mantra's hoort erbij.

Waar helpt Reiki tegen?

Reiki helpt op fysiek, psychisch en geestelijk (spiritueel ) niveau. Op een manier die de drie niveau's combineert en op elkaar afstemt. Een holistische benadering dus. Concreet: Reiki kan bijvoorbeeld vermoeidheid, hoofdpijn en maagklachten bestrijden. Je kunt er psychische problemen of vervelende ervaringen uit het verleden een plek mee geven. En het geeft verbondenheid met de wereld om je heen, het gevoel dat alles klopt.

Waar komt Reiki vandaan?

Het is een oeroude Oosterse geneeswijze die ongeveer honderd jaar geleden werd herontdekt door Mikao Usui, een zen-boeddhistische monnik uit Japan.

Hoe weet ik dat het werkt?

Zelf voelen, ondervinden. Het is geen wondermiddel dat een gebroken been geneest. Maar door de balans in lichaam en geest te herstellen vergroot het onmiskenbaar de kwaliteit van je leven, en dat van anderen. Het geeft je een positieve impuls.

Wat leer ik op deze cursus?

Op de cursus Reiki 1 word je 'afgestemd' op het Reiki-energieveld, zodat je weet hoe je deze kunt overdragen aan jezelf en anderen. Daarnaast leer je wat over de herkomst en het doel van Reiki. Met Reiki 2 kun je je kennis en vaardigheden verder uitbouwen. Bij het succesvol afronden van elke cursus krijg je een certificaat.

Wat is Reiki niet?

Reiki :

- staat los van enige religieuze overtuiging

- kent geen alwetende leider

- roept geen heftige emoties op

- vraagt niet om steeds meer en duurdere vervolgcursussen.

- heeft geen geheimhouding

- vraagt geen aanpassing van je lifestyle,

Wat is Reiki wel?

Reiki is is een concrete vorm van lichaamsgerichte therapie. Het biedt een antwoord op de subtiele, soms moeilijk benoembare onevenwichtigheden die verhinderen dat je het beste uit jezelf naar boven haalt.