Wie ben ik?

Ik ben Amy Arends. In de jaren negentig volgde ik mijn opleiding aan de sociale academie, in de richting Arbeid & Organisatie. Vervolgens werkte ik bijna tien jaar in de commerciele dienstverlening als arbeidsbemiddelaar. Daar ontdekte ik de beperkingen van een systeem dat gebaseerd is op diploma's en 'harde' competenties.

In de praktijk bleken immers veel meer factoren van invloed op iemands functioneren. Zaken als leervermogen, empathie of ambitie bijvoorbeeld. Maar ook iemands fysieke en geestelijke welbevinden. We weten allemaal hoe belangrijk het is om 'lekker in je vel' te zitten.

Voor mij werd het een uitdaging om grip te krijgen op die factoren. Dat betekende dat ik me moest verdiepen in disciplines die zich richten op individuele ontwikkeling. Ik kwam terecht bij de academie voor coaching & counselling en bij de Intuitieve Trainingen van het Nieuw Centrum in Utrecht. En bij de Reiki Cursus van Irene Ypenburg.

Reiki gaf me het gereedschap in handen om iets concreets te doen voor mensen die zich beperkt voelen door fysieke, psychologische of geestelijke blokkades.

Bij Irene volgde ik de cursussen Reiki 1, 2, 3a en 3b en verdiende zo de titel van Reiki Master. Dat betekent dat ik niet alleen Reiki behandelingen kan uitvoeren, maar ook anderen kan afstemmen. Zodat zij de Reiki-energie kunnen gebruiken om zichzelf en anderen te helen.